معرفي مختصر كتاب مباني كامپيوتر و برنامه سازي

 
 
درباره كتاب مبانى كامپيوتر و برنامه سازى
فلسفه كتاب و محور آن
رويكرد كتاب
اهداف درس و كتاب
نسخه الكترونيكى كتاب
 
 

مجيدى ، اردوان، 1346 / مبانى رايانه و برنامه سازى مبتنى بر شى گرايى و زبان برنامه نويسى دلفى براى دانشجويان مهندسى نرم‌افزار و رشته هاى مرتبط/تهران نشر ترمه -1383. 361 صفحه - ISBN : 964-7593-41-8

فهرست نويسى بر اساس اطلاعات فيپا - كتابنامه : 1-  كامپيوترها-- راهنماى آموزشى 2- برنامه نويسى شى گرا 3-دلفي(فايل كامپيوتر) 4- نرم افزار -- توليد 5- پاسكال (زبان برنامه نويسى)

انتشارات: نشر ترمه -66417346

 
 
 

 درباره كتاب مباني رايانه و برنامه سازي

 
 

اين كتاب اختصاصا براى تدريس درس مبانى رايانه و برنامه­سازي،‌ در رشته مهندسى نرم‌افزار و رشته­هاى مرتبط و رشته­هائى كه اين درس به نحوى جزو دروس آنها قرار دارد،‌ تدوين شده است. ارائه درس مبتنى بر برنامه­نويسى شيءگرا،‌ برنامه­نويسى مبتنى بر رخداد و در محيط زبان برنامه­سازى دلفى انجام مي‌شود.  

 
 

فلسفه كتاب و محور آن

 
 

در حال حاضر به عنوان يك روال معمول، زبان برنامه­نويسى پاسكال، به عنوان يك زبان رويه‌اى ، در اين درس تعليم داده مي‌شود. اما مسئله آن است كه با توجه به تحولاتى كه در سالهاى اخير در زمينه فن‌آورى رايانه ايجاد شده است، دانشجويان پس از گذراندن اين دروس، با عدم تطابق آموخته‏ها و دانش فنى خود در مقابل نيازها و كاربردها مواجه مي‏گردند. زبانهاى بصرى مرسوم و متداول در محيطهاى كاربردى امروز نظير زبان دلفى ، داراى ساختار مبنائى متفاوتى با ساختار زبانهاى رويه‌اى نظير پاسكال هستند. برنامه­نويس عملياتى امروز در زبانهاى بصرى ، اصولا بايد با ديدگاهى متفاوت به ساختار برنامه نگاه كند. اين دو ديدگاه و ساختار فكرى ، نه در امتداد يكديگر، بلكه در دو جهت متفاوت قرار دارد و نمى‏ توان انتظار داشت كه برنامه ‏نويس خوگرفته با ساختار زبان پاسكال و C، بتواند به سادگى با ساختار مورد نياز زبانهاى بصرى فكر كند. به نظر مي‏رسد كه يادگيرى برنامه نويسى و طرح شيوه ‏هاى تفكر برنامه ‏نويسى ، از همان ابتدا بايد به گونه‏اى مطرح گردد كه شامل محيطهاى جديد شود. در اين صورت ابعاد فكرى زبانهاى نسل قديم نيز، به صورت خودكار به فرد انتقال داده خواهد شد. به عبارت ديگر، ساختار فكرى زبانهاى نسل جديد، فراتر از ساختار فكرى نسل قديمى است، و البته آنرا شامل مي‏شود.

 
 

رويكرد كتاب

 
 

رويكرد اين كتاب آن است كه از ابتدا از پنجره شيء و رخداد، دانشجو را با ساختار برنامه آشنا مي­كند،‌ و نگاه و فكر وى را از اين زاويه ترسيم مي­كند. سپس به تبيين الگوريتمها و رويه­ها بر اين اساس اوليه مي­پردازد. سير مباحث به گونه­اى در نظر گرفته شده كه به صورتى تدريجى شخص را با مفاهيم آشنا مي‌كند. در كتاب سعى مي­شود تا علاوه بر "چگونگي"، "به چرائي­ها" و "چه وقتها" هم پرداخته شود. و به عنوان يك روش آموزشي،‌ براى به چالش كشيدن فكر دانشجو،‌ هيچ الزامى را براى تبيين ابتدائى مفاهيم و اصطلاحاتى را كه به كار مي­برد، ندارد. دانشجو با معناى بسيارى از اصطلاحاتى كه بكار مى روند، بتدريج و مرحله به مرحله آشنا مي­شود. و البته اين روش با گونه اى اعمال مي­شود كه حتي­الامكان از گيج شدن نامطلوب دانشجو جلوگيرى شود.  

 
 

 اهداف درس و كتاب

 
 

اولا، آشنائى مخاطبان با علم رايانه. شامل:‌ ايجاد بينش از توانمندي‏ها و ملزومات بكارگيرى رايانه،‌ آشنا نمودن مخاطبين با فرهنگ رايانه و مسائلى كه منجر به استفاده مطلوب از رايانه مي‏شود،‌ آشنائى با ابعاد دانش رايانه و شناخت جايگاه مهندس نرم‏افزار و وظايف و فعاليتها و آشنائى با زمينه‏هاى مختلف و مرتبط با علوم رايانه.‌

ثانيا، آشنائى مخاطبان با برنامه­نويسى و الگوريتمها. شامل : آشنائى با الگوريتمها، آشنائى مخاطبان با زبان سطح بالا و بصرى دلفى و تسلط بر طراحى و توسعه برنامه با اين زبان و آشنائى با مفاهيم مرتبط با برنامه ‏نويسى و توليد سيستمهاى نرم ‏افزارى در اين محيط ها،‌و مبتنى بر برنامه نويسى شيءگرا و مبتنى بر رخداد.

 
 

 نسخه الكترونيكي كتاب

 
 

عنوان كتاب

50KB

شرح كتاب در پشت جلد

35KB

فهرست

78KB

پيشگفتار

58KB

فصل اول - رايانه چيست ؟

329KB

فصل دوم - تاريخچه و چگونگى تكامل رايانه - 1

2.29MB

فصل سوم - معرفى دقيق تر رايانه و محيط و اجزاى آن

1.27MB

فصل چهارم - ذخيره و بازيابى اطلاعات

298KB

فصل پنجم - چگونگى عملكرد رايانه

275KB

فصل ششم - چگونگى ايجاد يك رايانه - 1

3.19MB

فصل هفتم - چگونگى ايجاد يك برنامه - 2

522KB

فصل هشتم - تاريخچه و چگونگى تكامل رايانه - 2

1.49MB

فصل نهم - اشاره به برخى مفاهيم

457KB

فصل دهم - حساب اعداد و مبنا ها

152KB

فصل يازدهم - الگوريتم ها

1.16MB

فصل دوازدهم - آشنايى با ساختار و اجزاى برنامه سازى پاسكال - 1

994KB

فصل سيزدهم - آشنايى با ساختار و اجزاى برنامه سازى پاسكال - 2

886KB

فصل چهاردهم - آشنايى با ساختار و اجزاى برنامه - 3

361KB

فصل پانزدهم - نكات تكميلى در مورد ساختمان برنامه و واحدها

138KB

فصل شانزدهم - اصول طراحى و پياده سازى نرم افزارهاى رايانه اي

101KB

فصل هفدهم - برخى تكنيك هاى برنامه سازى و عناصر برنامه

114KB

كتاب شناسى و منابع

27KB

 
 
______________________________________________________________________________________________
هرگونه نقل قول و استفاده از مطالب و مستندات اين سايت تنها با ذكر مرجع مجاز مي‌باشد.
نظرات و پيشنهادات خود را به آدرس info@irit.ir ارسال نماييد.
موسسه مطالعات راهبردى فن‌آورى اطلاعات، 1385